Акредитација

Дома » Glossary Terms » Акредитација

Акредитација

Процедура во процесот на децентрализација во кој ревизорите од Европска Комисија проверуваат дали системот на имплементирање на ЕУ програмата ги задоволува бараните стандарди. На основа на нивните заклучоци Овлстениот Офицер со ЕУ грантови дава право за управување на земјата корисничка.

2014-09-09T01:12:03+00:009 септември 2014|