Земји-апликанти/ки за членство

Дома » Glossary Terms » Земји-апликанти/ки за членство

Земји-апликанти/ки за членство

Земја што поднела барање за прием во Европската унија. Кога барањето е официјално прифатено, таа станува земја-кандидатка.

2014-09-09T01:14:57+00:009 септември 2014|