Национален координатор за авторизација (НКA/NAO)

Дома » Glossary Terms » Национален координатор за авторизација (НКA/NAO)

Национален координатор за авторизација (НКA/NAO)

НКA/NAO е назначен од Корисникот. Тој е висок функционер во владата или во државната администрација на Корисникот и има функција на носење одговорност за ефективно функционирање на системите за управување и за контрола во согласност со ИПАРД.

2014-09-09T01:19:09+00:009 септември 2014|