Национален фонд (НФ/NF)

Дома » Glossary Terms » Национален фонд (НФ/NF)

Национален фонд (НФ/NF)

НФ/NF е тело лоцирано во Министерство за финансии и има централни буџетски надлежности и дејствува како централен финансиски субјект. НФ/NF е одговорен за задачите на финансиско управување со помошта според ИПП/IPA, под одговорност на НКА/NAO. НФ/NF, особено, е одговорен за организирање на банкарските сметки, барање средства од Комисијата, овластување на преносот на средства од Комисијата до оперативните структури или до крајните корисници и поднесување финансиски извештаи до Комисијата.

2014-09-09T01:19:47+00:009 септември 2014|