Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката Диверзификација на фармите и развој на бизниси

Дома » Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката Диверзификација на фармите и развој на бизниси

Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката Диверзификација на фармите и развој на бизниси

21.12.2016 Одржан инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката Диверзификација на фармите и развој на бизниси

Секторот  за управување со прет-пристапната помош на ЕУ за рурален развој (ИПАРД), во соработка со Мрежата за рурален развој на Република Македонија и Платежна Агенцијата,  на 21 декември 2016 година во просториите на  Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство  во Скопје, одржаа информативен ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката “Диверзификација на фармите и развој на бизниси”.Во присуство на  повеќе од 50 претставници од Мрежата за рурален развој на Република Македонија претставниците на Секторот за  ИПАРД  ги информираа учесниците за можностите кои ги нуди новата  ИПАРД Програма , а  претставниците од Платежната Агенцијата  ги  информираа  за постапката и потребните документи  за аплицирање по ИПАРД Програмата 2014-2020.  Претставниците од  ГАЛЕНИУС ФАРМ ДООЕЛ  корисници на ИПАРД  2007-2013, ги информираа учесниците   “Како до успешен ИПАРД Проект” односно како да дојдат до  ИПАРД средства , како и целата постапка од поднесување на барање до исплата .

15747803_10206170212773378_7469952555524974896_n 15698171_10206170211813354_5335421961808321487_n 15697521_10206170125131187_3736842536862784385_n 15747449_10206170210493321_1140114702517375383_n

 

2016-12-28T12:17:33+00:0027 декември 2016|