Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 со дел од прехрамбената индустрија односно производителите на месни и млечни производи

Дома » Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 со дел од прехрамбената индустрија односно производителите на месни и млечни производи

Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 со дел од прехрамбената индустрија односно производителите на месни и млечни производи

23.12.2016 Инфо ден за можностите кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020 со дел од прехрамбената индустрија односно производителите на месни и млечни производи

Oрганизиран инфо настан за ИПАРД Програмата 2014-2020  во соработка со Стопанската комора на Република Македонија  со дел од прехрамбената индустрија, односно производителите на месни и млечни производи. На настанот учествуваа презентери  од Секторот   ИПАРД и Платежната Агенција . Презентациите се однесуваа за  мерката „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“ и мерката „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“ ,презентации за изработка на бизнис план, прибирање на три понуди и останати потребни документи за  користење на ИПАРД средства, како и Гарантниот фонд и субвенционирање на каматни стапки за ИПАРД. На овој настан учествуваа и  два успешни  корисници на ИПАРД сретства , кои ги запознаа учесниците за целата постапка од аплицирање до исплата на проект.

 

15672914_10206175841114083_1906434855137233180_n 15726962_10206175842154109_8192208482654738412_n 15781192_10206175839714048_807717398438618171_n

2016-12-28T12:21:38+00:0028 декември 2016|