Вкупно посетители

Почитувани со задоволство може да ве известиме дека првата ИПАРД програма 2007-2013 е во завршна фаза. Јавни повици во рамки на ИПАРД 2007-2013 нема повеќе да се објавуваат.

Следува новиот програмски период ИПАРД 2014-2020

Институциите кои што се надлежни за спроведување на ИПАРД ги направија сите потребни подготовки и во тек е одобрување на внатрешните постапки за работа на Платежната Агенција, Телото за управување со ИПАРД и Национален фонд, од страна на Европската Комисија. По добивање на одлука од Европска Комисија со која на  Република Македонија и се доделува право за спроведување на буџетот во рамки на ИПАРД 2014-2020 Платежна агенција ќе може да објавува јавни повици од новиот програмски период ИПАРД 2014-2020.

Првиот јавен повик за користење на средства од ИПАРД 2014-2020 се очекува да биде објавен во тек на есента 2016 година, откако ќе се добие Одлуката од Европска комисија

Цветков: Со владините мерки ќе се зголемува производството на млеко и млечни производи
Дата на објава: 14 Јули 2016
Farma 2
farma3-(1)

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков, денеска направи увид во изградбата на краварската фарма во близина на Струга. Фармата… Повеќе

Цветков: Приоритет искористувањето на средствата од ИПАРД

Дата на објава: 15 Февруари 2016

IPARD 6

Искористувањето на средствата од ИПАРД Програмата е највисок приоритет на Владата и веќе се преземени соодветни мерки за нивна зголемена апсорпција: отворање Гарантен фонд, субвенционирање банкарска… Повеќе

Агро-бизнис форум: Пристапот до капитал основа за инвестиции во земјоделството

Дата на објава: 17 Декември 2015

IPARD 5

Македонскиот агро-бнизнис има голем потенцијал. За негово искористување е неопходно постојано вложување во модернизација, иновации и знаење, но потребни се и добри стратегии за… Повеќе

Отворена канцеларија на ЛАГ во Старо Нагоричане и Ранковце

Дата на објава: 10 Декември 2015

ipARD 4

Рурален развој преку поврзување на жителите и зајакнување на нивните вештини за соработка и партнерство, треба да поттикне канцеларијата „АБЕР 2015“ на локалната акциска група… Повеќе

ЦЕИ (Централно-европската иницијатива ) Бизнис форум

Дата на објава: 26 Ноември 2015

ipard 1

Во рамките на Македонското претседавање со  Централно-европската иницијатива ( ЦЕИ ), Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство и Министерството за надворешни работи, во соработка со Секретаријатот на ЦЕИ и… Повеќе


Регистрирајте се на нашата веб страна за да ги добивате новостите од ИПАРД.септември 2016
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930