Семинари на тема „Можности за користење на ИПАРД фондовите во Република Македонија“

Дома » Семинари на тема „Можности за користење на ИПАРД фондовите во Република Македонија“

Семинари на тема „Можности за користење на ИПАРД фондовите во Република Македонија“

Телото за Управување со ИПАРД  при Министерството за Земјоделство, Шумарство и Водостопанство во соработка со TAIEX инструмент на Европската Комисија за техничка помош и размена на информации организираше два Регионални семинари за заинтересираните земјоделци и компании од агросекторот со наслов „Можности за користење на ИПАРД фондовите во Република Македонија“ кои се одржаа на  26 октомври  2009 година во Охрид во Хотел Гранит и на  28 октомври 2009 година во Струмица во Хотел Сириус. На семинарите беа презентирани Мерките од ИПАРД Програмата, процедурите за аплицирање, контрола и одобрување на проекти. Покрај презентерите од Телото за Управување со ИПАРД и Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) имаше презентери од Бугарија и Словенија кои ги пренесоа позитивните и негативните искуства од САПАРД Програмата во нивните земји.

2014-06-18T19:36:28+00:0026 октомври 2009|