Почетна2018-11-30T10:55:22+00:00

Соопштенија и новости

30ноември, 2018

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2018 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020 (Кратка верзија)

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за спроведување на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на [...]

1октомври, 2018

Подготвителен период за земјоделците и претпријатијата да се припремат за аплицирање за средства по ИПАРД 2 програмата

Владата на Република Македонија, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги известуваат сите заинтересирани правни и физички лица, дека во [...]

27септември, 2018

Утре најава за нов повик од ИПАРД 2

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска од Пробиштип соопшти дека утре Платежната агенција ќе го најави вториот повик од ИПАРД 2 Програмата за двете мерки: Инвестиции во [...]

18јуни, 2018

Трет Комитет за следење на ИПАРД II

Третиот состанок на Комитетот за следење на ИПАРД II, се одржи на 17-ти мај , 2018 година, во Скопје, Република Македонија. Улогата на Комитетот е следење на ефикасноста и квалитетот [...]

3април, 2018

Работилници со единиците на локална самоуправа за користење на ИПАРД мерката „Инвестиции во рурална јавна инфраструктура“

  Во првиот квартал на 2018 година, а во согласност со динамиката на планирани активности за акредитација на мерката „Инвестиции во рурална јавна инфраструктура“ и соодветна подготовка на единиците на [...]

Load More Posts

Последен јавен повик

30ноември, 2018

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2018 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020 (Кратка верзија)

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (во понатамошен текст: Агенцијата) како надлежна институција и договорен орган за [...]

Календар

декември 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ИПАРД Региони

Вкупно посетители

Корисни линкови

Fl Инструмент за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД) Fr